UP TO DIET - גיליון מספר 6 - אוגוסט 2018

- 19 - מנה שבועית או אפילו דו שבועית של בשר אדום. כמו כן, מומלץ להימנע לחלוטין מצריכת בשר מעובד או גרם, השווה 50 להגביל צריכתו למנה שבועית אחת של .)8( לנקניקייה אחת או לשתיים, שלוש פרוסות נקניק חשוב לציין כי בשר לסוגיו מכיל רכיבי תזונה החשובים ולכן, B 12 לבריאותנו דוגמת חלבון, אבץ, ברזל וויטמין על אף הנזקים האפשריים באכילת בשר, ניתן לצרוך אותו במתינות ולשלבו בתפריט בריא ומאוזן. זאת תוך העדפה של צריכת עוף, הודו ודגים ושימוש בשיטות בישול בריאות דוגמת אידוי ובישול. דנה הדיאטנית היא דוקטורנטית בבית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה. חוקרת את ההשפעות של הבשר והחומרים הנוצרים בעת בישולו על היארעות כבד שומני וסרטן המעי הגס, בהנחיית פרופ' שירה זלבר שגיא וד"ר רויטל קריב. דיאטנית קלינית, מבוגרים וילדים, שירותי בריאות כללית, מחוז דרום. רשימת מקורות 1. Boada LD, Henriquez-Hernandez LA, Luzardo OP. The impact of red and processed meat consumption on cancer and other health outcomes: Epidemiological evidences. Food and chemical toxicology : an international journal published for the British Industrial Biological Research Association. 2016;92:236-44. 2. Kim Y, Keogh J, Clifton P. A review of potential metabolic etiologies of the observed association between red meat consumption and development of type 2 diabetes mellitus. Metabolism: clinical and experimental. 2015;64(7):768-79. 3. Bouvard V, Loomis D, Guyton KZ, Grosse Y, Ghissassi FE, Benbrahim-Tallaa L, et al. Carcinogenicity of consumption of red and processed meat. The Lancet Oncology. 2015;16(16):1599-600. 4. Fu Z, Shrubsole MJ, Smalley WE, Wu H, Chen Z, Shyr Y, et al. Association of meat intake and meat- derived mutagen exposure with the risk of colorectal polyps by histologic type. Cancer prevention research. 2011;4(10):1686-97. 5. Zelber-Sagi S, Ivancovsky-Wajcman D, Fliss Isakov N, Webb M, Orenstein D, Shibolet O, et al. High red and processed meat consumption is associated with non-alcoholic fatty liver disease and insulin resistance. Journal of hepatology. 2018. 6. Parker DR, Weiss ST, Troisi R, Cassano PA, Vokonas PS, Landsberg L. Relationship of dietary saturated fatty acids and body habitus to serum insulin concentrations: the Normative Aging Study. The American journal of clinical nutrition. 1993;58(2):129-36. 7. SinghR,BardenA,Mori T,BeilinL. Advancedglycation end-products: a review. Diabetologia. 2001;44(2): 129-46. 8. Mozaffarian D. Dietary and Policy Priorities for Cardiovascular Disease, Diabetes, and Obesity: A Comprehensive Review. Circulation. 2016;133(2): 187-225. UP TP DIET | 8.2018

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=