נייר עמדה בנושא: התאמת מרקמי מזון ושתייה עבור אנשים עם הפרעת בליעה.
מסמך מטעם עמותת עתיד - עמותת הדיאטנים והדיאטניות בישראל והאגודה הישראלית של קלינאי התקשורת.

בעיות אכילה ובליעה שכיחות בקרב מטופלים בכל המוסדות הרפואיים לסוגיהם ואף בקהילה, ולכן נדרשת התייחסות מיוחדת בנוגע למזון ולשתייה המוגשים להם. השינויים וההתאמות של מרקמי המזון והשתייה, המבוצעים כחלק מן ההתערבות הטיפולית בהפרעות אלו, נועדו לשמור על בטיחות המטופלים ולשפר את יעילות הבליעה והאכילה.

לקריאת נייר העמדה - לחצו כאן