UP TO DIET - גיליון מספר 9 - מרץ 2021

- 22 - תמורות בהרגלי הבריאות לצד ההתמודדות עם נגיף הקורונה M.Sc. RD בן-אל ברקוביץ, דיאטן בשנה האחר ו נה מתמ ודדת אוכל ו ס י י ת הע ו לם עם ש י נ ו י ים קי צו נ י ים בהרג ל י הח י ים ב נ י ס י ו ן להתרג ל ל ח י ים לצד נ ג יף הקו ר ו נה עד י עב ו ר זעם דרכי ההתמודדות המומלצות עם מגפת הקורונה ) הן שמירה על ריחוק חברתי, עטיית מסכות, COVID -19 ( הקפדה על ריחוק חברתי. ריחוק במרכול, -- היגיינה ושוב במקומות העבודה, בתחבורה הציבורית והגבלות תנועה וסגרים שונים שמדינות רבות מטילות כאשר נתוני התחלואהממשיכיםלעלות. כפי שלמדנו כולנו ממהדורות החדשות בחודשים האחרונים, נראה כי הסתגרות בבתים מסתמנת כשיטה יעילה להקטנת מספר הנדבקים בנגיף הקורונה, אך מה לגבי השלכותיו של הסגר על הרגלי האכילה שלנו? ומה לגבי הרגלי התנועה שלנו? מדינות רבות אשר השיתו סגרים על מנת להאט את קצב ההדבקה והגבילו למעשה, כחלק בלתי נמנע, את השתתפות האנשים גם בפעילויות יום-יומיות, טיולים ובפעילות גופנית על סוגיה: חדרי כושר או בריכות שחייה סגורות או אימונים קבוצתיים בפארק. כידוע, ירידה בכמות הפעילות הגופנית ובמספר האנשים העוסקים ). מחד 2 , 1 בה גובה מחיר בריאותי, הן מנטלי והן גופני ( גיסא, מטרותיו הראשוניות של הסגר הן דאגה לבריאות הציבור ומניעת קריסתה של מערכת הבריאות. מאידך גיסא, באופן אירוני, מסתמן כי השלכותיו הבריאותיות הן ירידה בפעילות הגופנית ופגיעה בהרגלי האכילה הגורמות להיחלשותה של מערכת החיסון ומהוות גורמי סיכון לתחלואות כרוניות ודיכאון. המלצות ארגון הבריאות העולמי -- הרצוי פרסם ארגון הבריאות העולמי 2020 בחודש מרץ ). המסמך מסביר את 3 המלצות לתזונה בזמן בידוד ( החשיבות שבצריכת מזון טרי, קנייה נבונה למניעת בזבוז מזון, השפעותיה החיוביות של תזונה הולמת ובטיחות

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=