UP TO DIET - גיליון מספר 9 - מרץ 2021

- 18 - הצטרפתי למרפאה כדיאטנית ילדים הראשונה בצוות עקב ההכרה הגוברת בחשיבות מתן 2018 המטפל ב- תמיכה מקצועית בתחום התזונה לצד הטיפול הנפשי. בעבודתי במרפאה נפגשתי עם מטופלים רבים. ל' היא אחת מהמטופלות שלנו במרפאה הפסיכיאטרית. , נראית מבוגרת לגילה, הגיעה 14 המטופלת ל' בת לפגישה בליווי אביה. היא אובחנה לפני כחצי שנה כסובלת מדיכאון פסיכוטי ומטופלת בתרופות פריזמה ק"ג 7-6 וריספרדל. מאז תחילת הטיפול עלתה ל' הנוכחי שלה הוא BMI (Body Mass Index במשקלה וה-( ). ל' ציינה שהיא רוצה "לאכול בריא יותר" 91 (אחוזון 25.3 אך מתקשה לשלוט בדחף למתוקים ובאהבתה לאכול במסעדות. במהלך הפגישה הראשונה בנינו יחד תפריט התחלתי ממזונות שהיא אוהבת ומסכימה לאכול ודיברנו על ה"צלחת המוצלחת" (מבנה מומלץ של ארוחות ושילוב ירקות בארוחה). ניכר כי ל' הקשיבה לנאמר וקבענו פגישת מעקב כעבור שבועיים. במהלך עבודתי במרפאה הפסיכיאטרית נוכחתי לגלות שלא קל להקים מרפאה פעילה לייעוץ תזונתי. בהתחלה הצבתי דרישות גבוהות מדי למטופלים: רישום אכילה מפורט וארוך, שינויים מהותיים בשגרת היום-יום שלהם דקות על פי המלצות 60 ופעילות גופנית יומית בת .) 2019 ההסתדרות הרפואית בישראל לילדים (ספטמבר אך עם הזמן למדתי להכיר את מגבלות האוכלוסייה שמגיעה אליי, ילדים המתמודדים עם קשייםמשמעותיים ברצייה ובהתנהגות. אומנם השינוי התזונתי חשוב, אך אינו העיקר בהתמודדות היום-יומית עם קשיים נפשיים של האדם עצמו ובני משפחתו. עבודת הדיאטנית במרפאה לפסיכיאטריה לילדים ונוער M.Sc. RD מור שלו, דיאטנית וסגנית מנהלת המחלקה לתזונה, RD בהנחיית בריג'ט כוכבי, דיאטנית שיבא, תל השומר ופרופ' דורון גוטלהוף, פסיכיאטר ילדים, נוער ומבוגרים מנהל החטיבה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, שיבא, תל השומר בשנ ים האחר ו נ ו ת פו ע לת בב י ת ח ו ל ים ש י בא מרפאה פס יכיאטר י ת ל י לדים ו נ ו ער המתבססת ע ל עב ודה בצו ו ת רב מקצו ע י , ב נ יהו ל ו של פר ופ' דו ר ו ן ג ו טהלף

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=