UP TO DIET - גיליון מספר 7 - יוני 2019

בתיאבון! - 23 - RD MSc לובה פלוטקין, דיאטנית טראפלס שוקולד וטחינה קינוח שמתאים לכולם הוא משימה כמעט בלתי אפשרית. המתכון הבא הוא בדיוק כזה – מתאים למי שאין לו זמן לאפות, לטבעונים, לרגישים לגלוטן, לסובלים מצליאק, לשומרים על תזונה דלת פחמימה, וגם למי שאוהב להכין מתכונים מרשימים ופשוטים. וכשלקינוח יש ערך תזונתי מוסף, אז כולם מרוויחים. טראפלס שוקולד וטחינה עשירים בברזל, בסידן ובמגנזיום בזכות הטחינה. ובזכות השוקולד המריר מכילים הטראפלס גם פלבנואידים, אשר יכולים לשמש כנוגדי חמצון. דקות עבודה בפועל ומקבלים מתכון 4 , מרכיבים 2 אחד טעים ואינספור מחמאות. החומרים: מוצקי קקאו או יותר 70% , גרם שוקולד מריר 200 גרם טחינה גולמית משומשום מלא 200 אופן ההכנה: . ממיסים את השוקולד ומוסיפים את הטחינה. 1 . יוצקים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. 2 . אפשר להוסיף אגוזים, שקדים, שומשום או 3 שבבי קוקוס מעל התערובת. שעות. 3- . מכניסים למקפיא ל 4 . חותכים לקוביות. 5 . בתיאבון! 6 לובה מכהנת כסמנכ"לית עמותת עתיד, עובדת כדיאטנית במרכז גלאנט לטיפול בסוכרת, ומטפלת בדיאטה קטוגנית בילדים עם מחלות נוירולוגיות. luba@atid-ida.org UP TO DIET | 6.2019

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=